Regisztráció | Bejelentkezés             HU
Keresés:
 

Mézben sütött molnárka

Hozzávalók:

1 dl olvasztott vaj,
1 dl apróra vágott dió,
1,5 dl méz, vajas zsemletészta*,
2 evőkanál reszelt narancshéj.

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 160C°-ra. Vékonyan vajazzunk ki egy kb. 24 x 24 cm-es tepsit (kb. 1 evőkanál vajjal). Öntsük bele a mézet. Egy kis tálban keverjük össze a maradék vajat és a narancshéjat. A tésztából formáljunk kisebb zsemlényi, (10 - 12) lapított darabot, majd egyik lapos felüket mártsuk meg a vajas keverékben, ezután a dióban, hogy egyenletes bevonat legyen rajtuk. Rendezzük el őket, a diós felükkel lefelé, nem túl szorosan, hogy a tepsiben levő mézen "ússzanak". 20 - 25 percig süssük, míg szép aranysárgák nem lesznek. Hagyjuk őket a tepsiben hűlni mintegy 5 percig, majd még forrón (egy széles késsel) vegyük ki, és amúgy forrón tálaljuk. * Vajas zsemletészta: 4 dl átszitált búzaliszt, 1 teáskanál só, 3 teáskanál sütőpor, 4 teáskanál teavaj, 2 dl tej. Szitáljuk egybe egy keverőtálba a lisztet, a sót és a sütőport. Adjuk hozzá a vajat, majd keverjük hozzá a tejet, hogy lágy tészta legyen belőle.

Bejelentkezés
 



mégsem | regisztrálok | elfelejtettem